Jon Gaarsmand

Her er du:  > Politik
Nyheder
I pressen
Politik
Om Jon
Kontakt
Mars
Sitemap
Jon Gaarsmand
Åløkkehaven 36
5000 Odense C


mobil: 5050 4000
email:


Andre hjemmesider:
- RejseTrend.dk
- AstronomyObserver.com
- incl.dk
- Gaarsmand IT
- i-Danmark.dk
Populært indhold:

kerteminde indvandrer østaftale khader opbakning midler krigen-i-irak markedsføring-af-danmark kulturministeriet ledelse hykleri ytringsfrihed enlige esbjerg bsod konservativ væk sender standarder skattepolitik de-hellige-håndværkere partiskift krativt-danmark patientklage udlændingepolitik en forbrugerrådet almenpæd vismændene forbrugerråd

 

Folketingsvalg 2011 - hvad skal man stemme?

Af Jon Gaarsmand, 3. januar 2011

Så blev folketingsvalg 2011 vist skudt igang. Endelig er det igen til at se forskel på de fløjene i dansk politik. Længe leve debatten om afskaffelse af efterlønnen.

I år er det blevet tid til folketingsvalg og jeg har nu i snart 2 år følt mig husvild rent politisk. Så hvem skal jeg stemme på?

Det Radikale Venstre - suk...

Efter næsten 10 års meget aktivt medlemsskab af Radikale Venstre fulgte jeg i i 2009 Simon Emil Ammitzbølls nystartede parti Borgerligt Centrum. Jeg kunne dengang, som nu, ikke følge Margrethe Vestager og Moten Østergaards deponering af radikale mærkesager og værdier hos Helle Thorning.
Siden er jeg kun blevet bekræftet i at det var den rigtige beslutning. Radikale står i dag længere fra radikale mærkesager end nogensinde. Ikke i retorikken, men i de praktiske muligheder for at få gennemført politik, så længe de har valgt at støtte Helle Thorning næsten betingelsesløst frem mod folketingsvalg 2011, ligesom tilfældet var ved sidste valg.
Radikale har i denne valgkamp muligvis en endnu dårligere situation end ved sidste valg - Helle Thorning og Villy Søvndal danner makkerpar - Vestager & Co. kan sige ja eller ja til S-SF aftalerne.

Grib dog mulighederne!

Det er ærgerligt at se, at Margrethe Vestager ikke skynder sig at gribe den fremstrakte hånd fra regeringen, der endelig har indset nødvendigheden af en afskaffelse af efterlønnen - helt i tråd med radikal politik.
I stedet fastholder MV at støtte S-SF, velvidende at det dermed vil være sikkert, at de nødvendige reformationer ikke gennemføres.

Det er faktisk muligt at vælge at støtte den ene politiske fløj i en sag, mens man vælger at støtte den anden politiske fløj i en anden sag. Men så længe MV ikke indser at radikale ikke længere har indflydelse på politikken der bliver fremlagt af S-SF, så er der ikke håb for et selvstændigt radikale venstre.

Social-liberal

Jeg betragter stadig mig selv som social-liberal, men lige nu er det vist ikke radikale der er det bedste bud på at få gennemført den politik...
Reklamer (dette er ikke udtryk for mine holdninger):

Relaterede sider

folketingsvalg-2011
politik
folketingsvalg-radikale-2011


Nyhedsbrev
Få tilsendt vores nyhedsbrev

Sidste nyt
3/1-2011
Folketingsvalg 2011 - hvad ska
 
RSS Sidste nyt