Jon Gaarsmand

Her er du:  > Dansk
Nyheder
I pressen
Politik
Om Jon
Kontakt
Mars
Sitemap
Jon Gaarsmand
Åløkkehaven 36
5000 Odense C


mobil: 5050 4000
email:


Andre hjemmesider:
- RejseTrend.dk
- AstronomyObserver.com
- incl.dk
- Gaarsmand IT
- i-Danmark.dk
Populært indhold:

folkeskolens anders-fogh-valg folketing folkestyre skolepolitik vindenergi modersmål henrik-qvortrup valg-2007 mobile-theme systemer fugle-influenza arbejde skattestoppet iran-atomprogram vejle computer regioner skæve søndersø offentliges-løn privatklinikker 24-års-reglen foreslår Åbne klimakonference-2009 låne håndtryk kvindehandel uddannelses

 

Principløs Vestager

Af Jon Gaarsmand, medlem af Det Radikale Venstre i Haderslev.

Læserbrev trykt i Politiken 1. oktober 2008

Ved Det Radikale Venstres landsmøde talte Margrethe Vestager længe om fremtiden, desværre brugte hun ikke mange kræfter på efterrationalisering. Årets gang blev stort set glemt i skyndingen. De katastrofale valgresultater, politiske flip-flop og Simon Emil Ammitzbølls kritik af den radikale linie under valgkampen, blev på det pinligste tiet ihjel af den radikale gruppeformand.

Det Radikale Venstre har altid været kendetegnende ved, at der var højt til loftet – debatten trivedes blandt radikale.

Men der er sket et skift. Pludselig er det ikke længere i orden, at rejse kritik af ledelsen, heller ikke når den er velbegrundet.

Som delegeret ved landsmødet, spurgte jeg Margrethe Vestager, fra talerstolen, "hvordan kan det være, at vi, i Det Radikale Venstre, midt under valgkampen fraveg vores modstand mod 24-årsreglen? Den er svær at forklare for os menige medlemmer.”

Hun undlod at svare på mit spørgsmål.

I stedet kunne jeg på tv, høre en sang fra de varme lande, om at Det Radikale Venstre ikke stiller ”ultimative krav”. Men Margrethe Vestager kan åbenbart ikke huske sin partihistorie. Det Radikale Venstre har ikke stillet ”ultimative krav” siden Marianne Jelveds tid. Hvad Margrethe Vestager opgav under valgkampen var ikke et ultimativt krav, men en hjørnesten i den radikale politik.

Margrethe Vestagers tale på Det Radikale Venstres landsmøde handlede om, at partiet skal være et både-og parti. Men hendes ageren under valgkampen og sidenhen kun har vist partiet, som et hverken-eller parti. Nu kan vi hverken samarbejde med de borgerlige i folketinget, eller holde på vores principper.

Jeg tror ikke Det Radikale Venstres bedste position er i en SR-regering. I stedet kan vi lære af Dansk Folkepartis succes. Magten i Danmark er ikke strengt forbundet med ministerposter, men i stedet med den parlamentariske situation. Det Radikale Venstre har alletiders gode chance for, at arbejde bredt henover midten imens vi er loyale overfor partiets vigtigste principper.

Reklamer (dette er ikke udtryk for mine holdninger):

Nyhedsbrev
Få tilsendt vores nyhedsbrev

Sidste nyt
3/1-2011
Folketingsvalg 2011 - hvad ska
 
31/8-2010
fysiklokalet.dk
 
23/8-2010
Kontakt Jon Gaarsmand
 
4/4-2010
ScienceNyt.dk
 
25/3-2010
Blueberries on Mars
 
15/1-2009
Politiken om mit partiskifte t
 
15/1-2009
Jydske Vestkysten om partiskif
 
9/1-2009
Min politiske profil
 
31/10-2008
Principløs Vestager
 
9/2-2006
Andre nyttige links
 
RSS Sidste nyt